musiikki juttuja

no siis musiikki mulle - kuten varmaa monille muillekki - merkittee tosi paljo. En kuitenkaa ikinä oo aatellu et se ois mun elämän tärkein juttu, se on vaan semmonen luonnollinen juttu joka on kulkenu pienestä asti mukana musikaalisen suvun ja median yms mukana. Musiikin avulla jaksan päivästä toiseen. Musiikin avulla puran tunteita. Ja sen ansiosta mun elämä on varmasti tosi paljo rikkaampaa ku ilman. Tässä teille pieni postaus mun lempparibändeistä vuosien varrelta ja muuten vaa jotai löpinää musasta. Enjoyyh.

tumblr_lzlpvkkFtZ1qiv04zo1_1280
tumblr_lzlwq9aOkn1qeap5do1_500
tumblr_lvncl5ilhH1r5o3h8o1_1280
Ekat muistikuvat musiikista on tottakai perus lastenlaulut. Sen lisäks lapsuudesta muistuu digiboxien ilmestymisajat ku voice alko pyörii joka paikas. Sieltä tuli aina Green Daytä, Bon Jovia ja Nickelbackia. Tuolloon pikkusena tykkäsin kyllä ainoastaa Antti Tuiskusta ja kui paljo siit tykkäsinkää. Menin aina iha punaseks ku näin sen telkkaris (ja livenäki muutaman kerra). Sittemmin en oo kyl tykänny hirveesti.

tumblr_lz8ycrs0u81rp4ozco1_1280
Avril Lavigne-Performs at a concert during her world tour, Guangzhou City, China, 02/11/2012
tumblr_lxahe78ftJ1qbge5to1_1280
Kolmosluokalla mun lempparibändit oliki sit jo iha eri maata ku ennen, ja ihan täysin erilaisia ku muiden mun luokkalaisten. Ystäväkirjoihin oon kirjottanu lempibändeiks/-artisteiks mm: Lordi, Linkin Park, My Chemical Romance, P!nk, Uniklubi, HIM, Nightwish, Avril Lavigne, Sturm und Drang yms. Eli vahvasti oli tonne 'rock' puolelle siirtymässä, vaik eihän suinkaa Avril Lavigne mitää rokkia oo, mut tykkäsin ennenkaikkee sen tyylistä käyttää kravaatteja ja pääkalloja asuissaa. Varmaan olin 9-vuotiaana aika järkyttävä yritys muistuttaa jotain rock-henkistä ihmistä. Tuollon aloin myös haaveilemaan kitaran soitosta. Ainiin, ja Ari Koivunenki ilmesty kuvioihin, ja siihenhä olin ihan lovena.

tumblr_lzly6wWcVQ1r4g57go1_r1_500
tumblr_lzlzqhv1ld1r98vm0o1_1280
tumblr_lzl8u25asH1r6phlvo1_500
Vähä myöhemmin sainki kitaran ja aloin sitä rämpyttelee ja rämpyttelen edelleen. Ei se mun elämän tärkein asia oo, kiva harrastus vaan ja aivan ihana säestäjä mun ah niin ihanalle lauluäänelle. Paramoreki tuli täs vaihees kuvioihin (siis 10v-11v) ja Hayley Williams oli mun uus idoli ja varmaan yks suurimpia esikuvia vieläki. Tykkäilin myös paljo Nightwishistä noihin aikoihin ja tuli käytyy sen keikallaki ja Tarja Turusenki näin joskus jossai. Tykkäsin vieläki kovasti tummasävysestä tennarityylistä (enkä oo tästä sit vissii muuttunu), kuuntelin aika paljo myös jotain raskaampaa kuten Iron Maidenia, mutta suht vähä.

tumblr_lact062qEv1qdlz6xo1_500_large
tumblr_lzlyessW1z1qdqfgho1_500
tumblr_ly44ll7TV71r2i98to1_500
Muistaakseni viikon Cheek buumin jälkeen vitosluokalla löysin ihan erilaisen musiikkityylin ku mitä olin kuunnellu enne. Aloin kuuntelee japanilaista poppia. Alko tutut ihmetellä mun yhtäkkistä pinkkiaddiktiota ja Hello Kitty kaman keräilyä. Poikatyttö Sanni alko kuuntelee ilosta ernumusaa ja käyttää vaaleenpunasia Hello Kitty teepaitoja. En ees muista suurinta osaa bändeistä/laulajista joita kuuntelin, mutta parhauksia oli mun mielestä Ayumi Hamasaki, Ai Otsuka, C-ute, MOON kana ja jotai tällasia. Kiitos luojan, unohdin pian j-popin iha kokonaan.

tumblr_lzk88pMNxq1qk8u9po1_500
tumblr_lzlwxtwxI21r322seo1_500
tumblr_lzk7n2rd5T1r84hvio1_500
J-rockin pariin päästyäni olinki sitte ihan täysin rakastunu. An Cafe oli tietysti se ykkönen, mut tykkäsin monista muistaki. Näiden aikojenki favouriteistä on kadonnu ajan saatossa puolet, mut lemppareita oli antikkujen lisäks esim: Lolita23q, LM.C, ClearVeil, Versailles, The Gazette jne. (+ Miyavi ofc) Tykkäsin kyl aiva kauheesti j-rockista, mut mua niin vitutti etten saanu itteeni näyttää kunnon jiirulta. Mulla ei koskaa ollu rohkeutta muuttaa hiustyyliä siihe sopivaks tai alkaa meikkaamaan sillee erikoisesti. Saati sit et oisin saanu rahaa johonki uh nii cooleihin ernukuteisii.

tumblr_lzlv9rFfgC1qhihdto1_500
tumblr_lzk3alGD1s1qbe24ho1_500
tumblr_lzjlocgTfA1rovv2bo1_500
Vitosluokalla ollessa alko netis pyörii tosi paljo kaikkii ''emo'' ihmisiä. Tykkäsin paljo myös näistä ihanista pandakarhuiks meikatuista pörröpää ''emo/scene'' ihmisistä, niiden tyylistä, musiikkimausta ja kaikesta. Olinki 5-6 luokilla aikalailla sekotus jotain ernu-wnbemo jotain ? lol.  No anygays, kuuntelin j-rockin lisäks siis myös mm: (enkä tarkoita näitä luokiteltavan miksikään 'emo' bändeiks) Bring me the Horizonia, Jeffree Staria, 3oh!3, Metro Stationia, Hollywood Undeaddia, A Rocket to the Moonia, All time lowta, Breathe Carolinaa, Billy Talenttia, 30 seconds to marssia, MCRrää, Green Daytä yms ja lempparibändiäni Paramoree. Paramoree kävin muutes kattomassaki Helsingissä kutosluokkalaisena.

Lifehouse-BMI-Awards-lifehouse-2927908-1000-653
tumblr_lzm0x7nYmb1qhs89fo4_500
tumblr_lzlo9uFOxV1ro97nuo1_500
Loppujen lopuks mun j-rockin kuuntelu kesti varmaan korkeintaa 2½ vuotta, koska se loppu An Cafen lopettamiseen. En tietosesti lopettanu jiimusan kuunteluu, mut se vaan jäi silloo ku antikut lopetti. Sen jälkeen oon kuunnellu vaa pariin otteeseen jotai lempibiisejä, esim antikkujen Alonee, Miyavin Aishiteru Kara Hajimeyou ja Gazetten Cassis. Kuuntelin kyl yhä noita muita bändejä 5-6 luokan ajoilta, mut jiimusa kyl jäi. Lisäks aloin kuuntelee jotai uusia bändejä kuten Lifehousea ja Hurtsia, jotka on aivan ihania.

tumblr_lzloxhDqlB1qm4vqto1_500
tumblr_lzjq6vwUjf1r61u5ho1_500
tumblr_lzjqgvGD3C1r61u5ho1_500
Suurin juttu seiskalla oli kyl ku löysin Aerosmithin, joka on ollu siitä lähtie mun toine lempibändi (Paramore yhä ykkösen !!) Kaikki lähti siis Amerikan Idolssista, jossa Steven Tyler (Aerosmithin solisti) oli uutena tuomarina. Kiinnitin heti huomiota sen ihanaan tyyliin ja aiva mahtavaan persoonaan. Googletin sitä heti ja aloin kuuntelee biisejä ja huomasin et olin kuullukki tosi monta niistä ja et ne oli ja on yhä aivan ihania. Steven on ihana ja Aerosmith on ihana ja niiden musiikki on jotain niin loistavaa.

tumblr_lzlkzsXcXF1qmxbywo1_500
tumblr_lzlznlrxeZ1r7i6zeo1_500
tumblr_lzm1q0ZkLm1r6b28no1_500
Seiskalla aloin kuuntelee myös aika paljo Bon Jovia, joka tietysti on ollu tuttu pienestä pitäen ku sitä soitetaa aina joka paikas. Kuuluu tälläki hetkellä lempibändeihi ja jotain niin ihanaa koko bändi ja Jon Bon Jovi on jumala<3 Bon Jovin ja Aerosmithin kautta oonki sitte perehtyny tohon vanhaan musiikkiin tässä yläasteaikoina aika paljoki enemmän. Tiiän paljo vanhoja bändejä mut Bon Jovi ja Aerosmith on yhä ainoot joita kuuntelen sillee hirmuisesti. Tykkään varsinki kasarin musiikista, mut oikeestaan ei oo vuosiluvusta kiinni et mikä on hyvää. No, mut hyvii vanhoi bändei ja artisteja on esimerkiks: Guns n' roses, KISS, Nirvana, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Europe, Cyndi Lauper, Queen, Twised Sisters, Scorpions, Metallica, U2, Roxette ja monet monet mooonet muut !

tumblr_lzlxgr5IGX1r33i4ko1_500
tumblr_lzlrfj5FyN1r29cdno1_500
tumblr_lzlubkgWx71r4j2t6o1_500
Ja sitte on the Beatles. Se kulkee ihan eri sarjassa muiden maailman bändejen kans. Sitä on jo pelkästään yleissivistävää kuunnella. Mut ku mä kuuntelen Beatlesia mä voisin vaikka hyppiä kattoon, koska - ei oikeesti voi sanoin kuvailla - tää bändi on vaan ihana ! Suurin osa biiseistä on semmosia onnellisuus-suihkeita et ne saa hymyn huulille pahempanaki päivänä. Beatles on legenda ja se on asdfghj, se on jotain niin kaunista ja täydellistä ja ja ja. Ehkä en sano muuta ku et I LOVE THE BEATLES <3 and before too long I'm felling love with Paul... marry me?

tumblr_lzm20mQgpx1r6dtxmo1_500
tumblr_lzm21oxcDe1r1ntjoo1_500
tumblr_lzlkhnpyFT1qikwt4o2_500
Tottakai kuuntelen myös sitä ns. perusmusiikkia mitä radiosta tulee ja mitä discoissa soitetaan, ja on se ihan okei joskus. En kyl perusta yhtään mistään Pitbullin tyylisestä mut kyl se ehkä saattaa mennä jos on sopiva fiilis sille. Lady Gaga on ihana ja Adam Lambert kans ! Tottakai sitä pystyy melkeen mitä tahansa kuuntelee, mutta oon yhä se sama tennarityttö landelta, joka tykkää hyvästä musiikista ja rakastaa rock n' rollia vaikka erehtyikin joskus kulkemaan pinkeissä Hello Kitty vetimissä.

BonJovi-bon-jovi-762110_1024_768
linkin-park-live-ferropolis-2009-020
tumblr_lzlzf84dpz1r0ky4ro1_500
Kuuntelen myös leffojen soundtrackeja. Vaikka niiden musa ei ois mitenkää mun lempimusiikkia muuten, mut tietyt biisit vie tiettyihin elokuvan kohtauksiin, ja se on tosi ihana tunne. Pelkästään kuulemalla sen tietyn biisin, näät leffan pyörimässä mielessäs. Ja no siis, elokuvat<3 Tässäpä mulla oli varmaan kaikki tän musiikki hölpötyksen osalta, täytynee vielä mainita pikkunen lista tän hetken kuunnelluimmista bändeistä ja artisteista: Paramore, Aerosmith, Bon Jovi, The Beatles, 30 seconds to mars, Lana Del Rey, Guns n' Roses, Hurts, Linkin Park, Foo fighters, Skillet, Anberlin, Muse, The summer set, You me at six, All time low, Owl city, Metallica, Yellowcard, Nirvana, Lady Gaga, Adele, (soundtrackit) and the list goes on and oooon !
 

TANNIFLOATS | Copyright © 2012 | Powered by Blogger