niko ja nikon poikaset

muistattehan tän postauksen ? Noh, en valinnutkaan vain toista, vaan tilasin molemmat objektiivit. Ajattelin, et kerralla vaa kaikki nii ei tarvi myöhemmin miettiä. Rahatilanne just ja just riitti molempiin (äitin ollessa velkaa mulle vielä synttärilahjan ja lisäks viel mopokorttiin liittyvistä maksuista semmoset 100e). Kameralaukunki tilasin uuden tuolta amazonista, mut se tulee vasta ens viikolla. Tilasin obiskat siis Superkuva.fi:stä, ja palvelu kyl pelas, koska hinnat oli alemmat ku muualla ja paketti tuli kahes päiväs ! Rahalla kyllä voi ostaa onnellisuutta  pakollisten uutuuksien kuvailun yhteydessä napsasin kuvia muustaki kameravarustostani, here you go pikku esittelyiden kera. (psssst. pahoittelen jos näissä selostuksissa on jotain tekniikkaanliittyvää-ihme-pilkunviilaus-virheitä, en kuitenkaan mikään ammattilainen ole......)
. IMG_9949Koko perhe. Aika ylpeä oon kokoelmastani. Vielä on hankintalistassa kuitenkin mm. salama, toinen akku ja akkukahva.
  IMG_9962
Nikon D3100, perheen pää: Herra Niko, myös Optimus Primeksi kutsutaan. Rakkautta alusta lähtien, ja en oo kertaakaan katunu että en ostanu Canonia. Halvemmalla oisin ehkä päässy, mutta Nikon on vaan ihana. Maksoin suunnilleen viikko vajaa vuos sitten tästä ja mukana tulleesta kittiobjektiivista alennuksessa 449e.
 IMG_9953
Nikon AF-S Nikkor DX 18-55mm f/3.5-5.6 G, eli rungon mukana tullut objektiivi. Olin niin nuuka ton kameran ostaessani niin en hoksannut ostaa tätä objektiivia kuvanvakaajalla varustettuna. No ei se oo kyllä paljo haitannu ja ihan hyvin oon pärjänny. Tää on hyvä perusputki ja käy monissa tilanteissa. Tätä raahaan ja tuun varmaan tulevaisuudessaki raahaamaan mukanani jos en jaksa koko obiskavarastoo kantaa mukana.
. IMG_9955
Sigma 70-300mm f/4.0-5.6 DG Macro, on toinen Nikon lapsi, vaikka ei Nikkorin olekaan. Älyttömän hyödyllinen objektiivi, koska tolla 18-55mm:llä ei kauas kuvailla. Se on toki vähän rasittavaa et pitää olla metrin päässä kuvauskohteessa, mutta sepä on ihan ymmärrettävää noin pitkissä putkissa. Macro asetuksella saa kuvattua kyllä hieman lähempää. Tässäkään ei kuvanvakaajaa oo, mutta hyvillä asetuksilla saa hyviä kuvia ja pimeessä jalustan kanssa saa joskus taiteilla. Tästä on pulitettu vaan n. 170e, eli ei paha ! Miinuksena tässä on erittäin hidas ja äänekäs automaattitarkennus, mutta manuaali on tosi helppo tässä ja sillä on oikeestaan tullu kuvailtua.
. IMG_9952
Nikon AF-S Nikkor DX 35mm f/1.8 G, eli toinen uusista tulokkaista ! Tästä mulla ei luonnollisesti oo ku parin kokeilukuvan kokemus, mutta kaikki tätä ylistää. Hintaakin oli vaivaiset 177e siellä mistä tilasin, muualla 199e. Luultavasti kohoaa lemppariobjektiiviks tämä. Plussana äärettömän hiljanen tarkennus !
. IMG_9957
Samyang MF 8mm f/3.5 Fisheye, toinen tulokas ! En oo tätäkää kerenny kauheesti vielä testailemaan, mutta hintalaatusuhteeltaan niin mahtava objektiivi että oksat pois ! Laajis on aina ollu yks objektiivihaaveista, ja kaikkihan tietää ah-niin-suositun Samyangin. En vain voinut vastustaa kiusausta, kun tää lähti niin halvalla. Maksoi siis 249e ! Ihanaihanaihana !

IMG_9946
 

TANNIFLOATS | Copyright © 2012 | Powered by Blogger