my journey in africa - part 6

1.3.2014 ''Koko projektin pääpointti käytännössä oli se, että kerättiin rahaa Suomen Pakolaisavulle (finnish refucee council), jolla on Sierra Leonessa erilaisia tuettuja kohteita, esimerkiks aikuisten lukupiirejä ja ammattikouluja nuorille sekä paaaaljon muuta! Meidän keräämät rahat meni - en muista tarkalleen, mutta monien kymmenien opiskelijoiden kokonaiseen ammattitutkintoon. Tiistaina käytiin sitten tsekkaamassa mimmosiin paikkoihin rahat meni.
  DSC_0925DSC_0980DSC_0928

Ensimmäisenä käytiin ompelimossa, jossa teetettiin ittellemme afrikkalaiset vaatteet. Ompelimossa työskenteli siis eräänlaisessa työharjoittelussa Pakolaisavun ammattikoululaisia. Haastateltiin opiskelijoita, joista päällimmäisenä mun mieleen jäi tyttö, joka näytti aika surulliselta koko ajan. Mutta kun kysyn siltä oliko se onnellinen, se sano vaan: 'tottakai, koska olen oppinut lukemaan ja kirjoittamaan.' Sitten sen hymy ei enää hyytynyt.
  DSC_0937DSC_0978DSC_0942

Seuraavaks käytiin kampaamossa, jossa about viistoista riemastunutta kampaajaa kävi meidän tyttöjen päiden kimppuun. Saatiin kaikki perinteiset afrikkalaiset letit. Nainen joka laitto mun hiuksia, tuli niin iloseksi siitä, että sanoin sen hiuksia kauniiksi ja että haluisin samanlaiset, että kun oltiin lähössä se halas mua ja vaikka se ei osannu juuri lainkaan englantia, se sano mulle: 'You are my best friend.' En tuu koskaan unohtamaan sitä.
  DSC_0946DSC_0972DSC_0923DSC_0954

Seuraavana vuorossa oli autolinja, jossa kymmenen öljyistä nuorta miestä ja yksi nainen otti meidät ilolla vastaan. Paikalla oli myös valtava määrä viereisten asumusten lapsia, joten siitäkään vierailusta ei paljon hauskuutta puuttunut. Autoverstas tai olla se paikka, jonne jätin lopullesesti mun sydämen. Iltapäivä oltiin porukalla uimassa kauan aikaa, sitten syötiin ja istuttiin altaalla iltaa oppilaiden kesken. Yks ehkä elämäni hauskimmista illoista.''
  DSC_0982DSC_0956DSC_0981DSC_0959
 

TANNIFLOATS | Copyright © 2012 | Powered by Blogger