my journey in africa - part 4

30.3 ''Aamulla pakattiin kamat ja kiivettiin taas minibussiin - tällä kertaa yli viiden tunnin matkalle Freetownista Bohon. (Kaikki kyseisen päivän kuvatkin on bussin ikkunan läpi otettuja..) Taidettiin kaikki nukkua aika iso osa matkasta, mutta se ainakin tuli huomattua selvästi, että Freetwonin (eli Sierra Leonen pääkaupungin) ja muun Sierra Leonen välillä on valtava ero. Vaikka Freetown oli jo siihen mennessä köyhin ja heikko-oloisin kaupunki, jossa olin käyny, alko se kuitenkin tuntumaan suurkaupungilta kun matkattiin Bohon. Kymmeniä kilometrejä pelkkää kuivaa kasvillisuutta, savimaja tai muu asutuksen kaltainen siellä täällä.

DSC_0669DSC_0646DSC_0639

Lopulta saavuttiin Bon hotellille, jota ympäröi korkeat muurit ja metallilangat. Tää on varmaan kaupungin kallein hotelli ja tän kaupungin mittakaavassa se tarkottaa käytännössä, että huone on pieni neliö, kaks sänkyä, satunnaisesti toimivat sähkö ja vesi (lähinnä öisin). Mutta en valita, onhan tää matka kuitenkin vähän extreme. Ja noilla tuola hotellin muurien ulkopuolella on aivan varmasti huomattavasti huonommat olot... Oppiipahan Suomessa arvostamaan semmosiakin asioita kuin vessan vetäminen, suihku ja huoneen valot.

DSC_0552DSC_0606DSC_0596DSC_0631DSC_0577DSC_0618

Ekana päivänä kun tultiin sillä veneellä Freetowniin tavattiin ''satamassa'' norjalainen lääkäri ja sen tytär. Aamulla haettiin myös ne minibussilla meidän mukana Bohon. Illalla sitten istuttiin oikeen kunnolla alas ja juteltiin niiden kanssa. Meillä oli aivan mahtava ilta hyvn afrikkalaisen ruuan äärellä (joskin hemmetin tulisen) - ja voi hyvä luoja, en oo varmaan koskaan puhunu niin  paljon englantia putkeen!

DSC_0637DSC_0659DSC_0672

Illalla siinä mennessä hikisenä taas nukkumaan (kun suihkut ei toiminu ja Bon lämpötilakin huiteli viitisen astetta korkeemmalla on Freetownissa, jossa ilmaa kevensi hieman kuuma merituuli. Eli siinä +40 asteessa mentiin) mietin siinä, että kumpa pääsisin kotiin ja suihkuraikkaana ja puhtaana nukkumaan. Mulla oli tosi huono olo illalla ja olin vaan niin väsynyt. Tämmösessä maassa reissaaminen ei oo mikään unelma loma, ei todellakaan, enkä mä sitä odottanutkaan. Mutta ennen kun edes kerkesin viemään ajatuksiani loppuun, naurahdin ääneen; tää on niin paljon enemmän kun pelkkä oma hyvä olo. Se että ollaan täälä auttamassa niin monia, että oma mitätön kuumuus, hikisyys, pääkipu ja nälkä on aivan toissijasia. Ja kun nään kun nää ihmiset hymyilee mulle, oon itekin onnellinen. Onnellisempi kun ikinä.''
 

TANNIFLOATS | Copyright © 2012 | Powered by Blogger